TC:
YARDIMNO:

Anasayfa Bireysel Is Kurma Projeleri (G.G)

Bireysel Is Kurma Projeleri (G.G)

Gelir getirici projelerin amaci yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini saglayacak isleri kurmalari gelir elde etmeleri ve baslattiklari çalismalari uzun süre devam ettirebilmeleridir. Uygulanacak projelerin teknik ve ekonomik olarak yerel kosulara uygunlugunun yaninda üretilecek ürün veya hizmetin yöresel satis ve pazarlama olanaklarinin bulunmasi da gerekmektedir.

Bitkisel - hayvansal üretim tarimsal ürün isleme hediyelik-turistik esya üretimi market isletmeciligi kuaförlük terzilik elektronik esya satisi el sanatlari mobilya üretimi ve satisi konfeksiyon çiçekçilik lokantacilik kirtasiyecilik elektrikçilik tornacilik gümüs esya üretimi dogalgaz - sihhi tesisatçilik vb. konulardaki projelere destek verilmektedir.

Gelir getirici projeler için kirsal ve kentsel konularda kisi basina en fazla 15.000 TL her iki alt grup için de en fazla toplam 150.000 TL destek saglanmaktadir. Gelir getirici projelerde geri dönüsler; ilk yil ödemesiz ikinci yil verilen proje desteginin %20`si üçüncü yil %20`si dördüncü yil %30`u ve besinci yil %30`u olmak üzere 5 yil vade ile faizsiz olarak gerçeklestirilmektedir.

2003-2008 (Kasim) Dönemi Gelir Getirici Küçük Ölçekli Proje Destekleri
Desteklenen Proje Sayisi
Desteklenen Kisi Sayisi
Aktarilan Kaynak (TL)
11.625
107.002
216.910.823

Kaynak: http://www.sydgm.gov.tr